În Moldova a sporit volumul comerțului cu amănuntul

În primul trimestru al anului 2016, în Moldova s-a înregistrat o creștere a volumului comerțului cu amănuntul, relatează NOI.md.

Astfel, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în ianuarie-martie 2016, cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitatea de bază comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) s-a majorat cu 4,5 la sută față de perioada similară a anului 2015.

Cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitatea de bază comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a sporit cu 10,1 la sută.

Totodată, în primul trimestru al anului 2016, cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitatea de bază comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) s-a micșorat față de perioada similară a anului 2015 cu 6,3 la sută.

Potrivit BNS, în ianuarie-martie 2016, cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitatea de bază servicii de piață prestate populației a crescut cu 2,3 la sută față de perioada analogică a anului 2015, iar cifra de afaceri a agenților economici cu activitatea de bază servicii de piață prestate întreprinderilor a sporit cu 1,8 la sută.