Cameron dă asigurări că nu este un ‘partizan ascuns al Brexitului’

Premierul britanic David Cameron a dat asigurări vineri, într-o conferință de presă în Japonia, că nu este un ‘partizan ascuns al Brexitului’ și că o eventuală ieșire a țării sale din Uniunea Europeană i-ar afecta economia și i-ar complica acordurile comerciale cu state ca Japonia, transmit Reuters și Sky News.

Vorbind în marja summitului G7 al celor mai industrializate state, Cameron a respins declarația fostului său consilier Steve Hilton potrivit căreia ar susține în secret un vot pentru ieșirea din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie.

‘Am în cea mai mare parte aceleași opinii despre Europa, de când m-am implicat activ în politică. Pentru mine totul ține de interesul național britanic’, a declarat David Cameron. ‘Așa că nu am fost niciodată un susținător ascuns al Brexitului’, a subliniat el.

‘Sunt absolut implicat în obținerea rezultatului corect, aplicarea acestei reforme în Europa și rămânerea în interiorul Uniunii Europene. Este în interesul Marii Britanii și acesta este singurul lucru care contează’, a adăugat premierul britanic.