”Laptele galben” ține bolile la distanță. Cum îl prepari

”Laptele galben” este un preparat din lapte și turmeric care are o serie de beneficii asupra sănătății noastre. Este un bun antioxidant, antiseptic, analgezic și ajută în lupta împotriva cancerului.
Ingredientul principal pentru prepararea ”laptelui galben” este turmericul, datorită căruia băutura capătă această culoare.
Iată cum se prepară ”laptele galben”:
Pasul 1 – prepararea pastei de turmeric
Ingrediente
1/4 cană de turmeric pisat (30 g)
1/2 linguriță de piper negru pisat (2.5 g)
1/2 cană de apă filtrată (125 ml)
Mod de preparare
Toate ingredientele pune-le într-o tigaie și amestecă bine în timp ce se gătesc la foc mic, până când capătă un aspect omogen. Amestecă încontinuu până când obții o pastă groasă. Lasă amestecul la răcit, toarnă-l într-un borcan și după aceea pune-l la frigider.
Pasul 2 – prepararea laptelui galben
Ingrediente:
O cană de lapte de migdale. Poți folosi și lapte de cocos sau lapte de vacă. Primele două ingrediente sunt recomandate persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză.
O linguriță de lapte de cocos (5 ml)
1/4 linguriță de pastă de turmeric (1.25 g)
Miere
Mod de preparare:
Adaugă toate ingredientele într-o tigaie și lasă să se prepare la foc mediu, în timp ce amesteci constant în tigaie până când toate ingredientele se omogenizează. Ia tigaia de pe foc înainte să dea în fiert, iar când s-a răcit pune mierea, după gust. Astfel ai parte de o băutură delicioasă și sănătoasă.
Beneficiile ”laptelui galben”
Iată care sunt beneficiile ”laptelui galben”: este un bun antioxidant, antisepti și analgezic, ajută la întărirea sistemului imunitar și te ține departe de boli. Specialiștii în medicina naturistă susțin că ajută la lupta împotriva cancerului, ține sub control colesterolul și curăță arterele, ajută sistemul digestiv, ajută la detoxificarea ficatului, reglează metabolismul și ajută la slăbit, reduce tensiunea arterială, este ideal pentru sănătatea creierului și pentru înlăturarea problemelor cu tenul.Sursa – unica.ro