Marea Britanie: Susținătorii și opozanții rămânerii în UE, la egalitate într-un sondaj YouGov

Tabăra celor care susțin rămânerea Marii Britanii în interiorul Uniunii Europene și a celor care se pronunță pentru ieșirea țării din blocul comunitar se află la egalitate într-un sondaj de opinie realizat de YouGov pentru publicația britanică The Times, informează Reuters.

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la oportunitatea ieșirii din Uniunea Europeană.

Sondajul, realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.735 de persoane pe 30 — 31 mai, relevă că 41% dintre britanici susțin un Brexit (ieșirea din UE) și tot 41% sunt favorabili rămânerii țării în blocul comunitar, în timp ce 13% sunt indeciși și 4% nu intenționează să meargă la vot.

Rezultatele sondajului sunt similare celui precedent realizat de YouGov pe 23-24 mai.

La Consiliul European din 18-19 februarie de la Bruxelles, liderii celor 28 de țări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ”reînnoiește pactul” Marii Britanii cu Europa, acord pe care premierul britanic David Cameron l-a apreciat drept suficient pentru a recomanda menținerea țării sale în interiorul blocului comunitar.

Sub imensa presiune a concetățenilor săi și a Partidului Conservator împotriva creșterii numărului de imigranți, Cameron a obținut o clauză de salvgardare de șapte ani privind unele ajutoare sociale pentru noii migranți, care permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale.