R. Moldova va găzdui în premieră un eveniment turistic mondial

Republica Moldova va găzdui în anul 2017 reuniunea Comisiei Europene a Organizaţiei Mondiale de Turism. Anunţul a fost făcut astăzi de către directorul Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul va facilita includerea R. Moldova în lista principalelor destinaţii turistice europene. „După organizarea reuniunii, Agenţia Turismului îşi propune să beneficieze de mai multe proiecte la nivel multilateral. Intenţionăm să organizăm o conferinţă cu tematica turismului vinicol, unde vom face un apel către colegii din UE să includă ţara noastră în drumul vinului european”, a susţinut Stanislav Rusu.

Reuniunea urmează să se desfăşoare în luna mai a anului viitor. „Vin cu un apel către partenerii de dezvoltare să organizăm minuţios evenimentul. Dat fiind faptul că fiecare participant va achita cheltuielile de transport şi cazare, rămîne pe seama noastră să asigurăm cheltuieli minime, dar foarte importante. Acestea se referă la nivelul de organizare, excursii, precum şi prezentarea produselor turistice”, a menţionat Rusu.

Decizia a fost luată la 25 mai curent la Vilnius, Lituania, în cadrul reuniunii Comisiei Europene a Organizaţiei Mondiale a Turismului pe lîngă ONU. Evenimentul se desfăşoară anual, cu participarea reprezentanţilor a peste 40 de state, R. Moldova fiind membru începînd cu anul 2000.