Controalele de securitate pe terminale în aeroporturi sporesc amenințarea teroristă, afirmă Asociația Aeroporturilor din Germania

Controalele de securitate pe terminale în aeroporturi sporesc amenințarea teroristă, a afirmat miercuri Asociația Aeroporturilor din Germania (ADV), la o zi după atentatele comise pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, soldat cu moartea a 41 de persoane, relatează DPA.

„Atacatorii sinucigași sunt în căutarea unor ținte ușoare, cum ar fi cozile la punctele de control de securitate”, a declarat directorul general al ADV, Ralph Beisel.

Ca alternative la controalele de securitate la intrările pe aeroport, Beisel a sugerat o creștere a supravegherii electronice a pasagerilor și verificări mai riguroase ale automobilelor realizate de poliție pe aeroport. El a adăugat că pasagerii care prezintă un comportament anormal sau suspect ar trebui interogați.

Atacurile teroriste comise pe 22 martie pe aeroportul internațional din Bruxelles și marți pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul au reaprins dezbaterea privind modul de asigurare a securității pe aeroporturi, notează DPA.