Premierul Pavel Filip a înmânat astăzi drapelul de stat lotului național olimpic care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu cei 21 de sportivi din lotul naţional olimpic, unde le-a înmânat drapelul de stat pentru a putea fi arborat la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfășura în perioada 5-21 august 2016.

 Președintele Comitetului național olimpic și sportiv, Nicolae Juravschi, a menționat că deja a devenit o tradiție ca înainte de Jucurile Olimpice să fie organizată o întâlnire cu prim-ministrul Republicii Moldova.

„În acest an, vom evolua cu 21 de sportivi la 8 probe de sport, am repetat aceeași componeneță ca la Londra. Acum este important să îmbunătățim poziția. Mulțumim Guvernului și sportivii sunt mulțumiți pentru suportul financiar acordat, pentru majorarea premiilor și a burselor sportive. Practic sunt primi ani când Organizația beneficiază de banii publici, ce permite să antrenăm sportivii pentru JO. Sperăm că sportivii noștri vor depune maximul efort pentru a duce faima statului nostru cu demnitate. Sunt sportivi cu experiență mondială, națională, sperăm ca la această ediție a JO de la Rio să arate cele mai bune calități fizice. Este totul aranjat, sportivii se vor deplasa la JO pe rând, pentru a trece acea perioadă de aclimatizare cu fusul orar”, a subliniat Juravschi.

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, a declarart că acest an este nu doar unul simbolic, dar este sporită atenția și concentrația pe sport.

Așa cum sunteți cei mai buni pentru Republica Moldova, puteți deveni și cei mai buni pentru lumea întreagă. Sper ca prin voi să se simtă în lume cât de puternici sunt sportivii din țările mici”, a accentuat Zubcu.

La rândul său, premierul Pavel Filip a înmânat drapelul de stat sportivilor și a remarcat că este o onoare pentru ei, dar și o responsabilitate de a reprezenta țara la JO de la Rio.

„Sunt sigur că veți depune tot efortul ca prin rezultatele obținute pentru a provoca sentimentul de mândrie a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care la fel ca și mine, cred cu tărie în succesul DVS. Suporterii așteaptă bucurii în urma evaluării sportivilor moldoveni și să știți că ne mândrim cu voi, indiferent de rezultatele obținute. Așa cum poate duce faima unei țări un sportiv, nu o poate duce nimeni. Vă doresc succese, să obțineți rezultate remarcabile și să fie cât mai des arborat drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sportivii au mulțumit pentru efortul depus de stat și încurajări.