Veaceslav Platon a fost arestat de autorităţile ucrainene pentru 40 de zile

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost arestat de autorităţile ucrainene pentru o perioadă preventivă de 40 de zile. Informaţia a fost confirmată pentru agenţie de către şefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru, informează MOLDPRES.

Veaceslav Platon este învinuit în dosarul furtului de la Banca de Economii (BEM), după ce ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei.

Potrivit informaţiilor PG, banii au fost primiți din BEM în noiembrie 2014, iar perioada obţinerii creditelor datează începînd cu anul 2011. Ulterior, peste 800 milioane de lei au fost scoşi din ţară prin intermediul tranzacţiilor internaţionale prin mai multe bănci din Letonia şi Marea Britanie.

Potrivit oamenilor legii, în baza probelor acumulate, procurorii din R. Moldova au cerut  autorităților abilitate din Ucraina extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon. Acesta a fost reținut pe 25 iulie curent de serviciile secrete ucrainene, după ce a fost anunțat în căutare internațională de poliția moldovenească în dimineața zilei.

Platon riscă închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de cinci ani.