Prunele: remediu eficient pentru maladii care ucid milioane de oameni

Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Berlin a arătat că oamenii, care consumă zilnic, timp de 3 săptămâni, cel puțin 6 prune proaspete sau uscate, au mai puține probleme medicale cu oasele, cu nivelul de colesterol LDL și cu posibilitatea de a avea cancer de colon.

Prunele au și proprietăți diuretice, de stimulare a sistemului nervos, decongestive, hepatice, dezintoxicant silaxative. Aceste fructe ameliorează stările inflamatorii ale ficatului și splinei. De asemenea, prunele și sucul proaspăt pregătit din ele contribuie la scăderea acidității sucului gastric, ceea ce le face să fie un mijloc de tratament auxiliar în gastrite, ulcer stomacal și duodenal. Prunele îmbunătățesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroză, colecist, hipertensiune și rinichi informează promotime.md

Resveratrolul, ce se găsește și în compoziția prunelor închise la culoare, între indigo și negru și vișiniul cel mai închis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.

Un pahar de suc de prune, înainte cu o jumătate de oră de mesele principale, ajută la întărirea sistemului imunitar, crește rezistența organismului la infecții, ceea ce este foarte bine, ținând cont de faptul că toamna e foarte aproape, și este un tonic eficient pentru sistemul nervos.

Sucul de prune, ca și fructul întreg, de altfel, este un laxativ natural, lucru pe care îl știu multe persoane cu probleme digestive și care adesea apelează la această băutură. Sucul din prune contribuie la eliberarea toxinelor din organism, dar și la eliminarea excesului de grăsimi. Ceea ce trebuie să știi e că, pentru a pierde din greutate, trebuie sa bei zilnic două pahare de suc de prune.

Pruna este și un fruct ce are puternice calități energizante. Acest lucru se datorează zaharurilor pe care le conține și care potențează capacitatea energetică a organismului, intervenind și stimulând sistemul muscular și nervos. Pentru cei care depun eforturi fizice mari, se recomandă mai ales folosirea fructelor uscate, deoarece au o valoare energetică de cinci ori mai mare decât cele proaspete.