Papa Francisc îi îndeamnă la solidaritate pe sportivii participanți la JO 2016

 

Papa Francisc s-a adresat miercuri sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pentru a-i îndemna să „termine cursa împreună” și să obțină ca premiu „o civilizație în care domnește solidaritatea”, informează agenția EFE.

În cadrul audienței generale, Suveranul Pontif și-a exprimat speranța că „Jocurile Olimpice vor încuraja întrecerea corectă, terminarea cursei împreună, dorința de a obține drept premiu nu o medalie, ci ceva mult mai prețios, realizarea unei civilizații în care să domnească solidaritatea”.

Papa Francisc a dezvăluit că își dorește ca, „într-o lume avidă de speranță și de pace”, să poată fi creată o nouă societate, „bazată pe recunoașterea faptului că toți suntem membri ai unei singure familii umane, independente de cultură, culoarea pielii sau religie”.

Liderul bisericii catolice s-a referit, totodată, la societatea braziliană care, „cu bucuria și ospitalitatea sa caracteristică va organiza sărbătoarea sportului”, Jocurile Olimpice, care vor debuta vineri, 5 august, la Rio de Janeiro.

„Mi-aș dori ca aceasta să fie o ocazie de a depăși momentele dificile și a face treabă în echipă, pentru construcția unei țări mai drepte și mai sigure, mizând pe un viitor plin de speranță”, a mai spus Papa Francisc