Obama: Acuzațiile lui Trump privind trucarea viitoarelor alegeri prezidențiale sunt ridicole

Acuzațiile candidatului republican Donald Trump privind trucarea viitoarelor alegeri prezidențiale din SUA sunt ‘ridicole’, a estimat joi președintele american Barack Obama, într-o conferință de presă la Pentagon, informează Reuters, DPA și AFP.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că afirmațiile lui Trump reprezintă o idee absurdă și susțin o teorie a conspirației imposibil de realizat într-o țară unde procesul electoral este extrem de atomizat și împărțit între autoritățile locale.

”Evident că alegerile nu vor fi trucate, ce înseamnă asta? Dacă domnul Trump sugerează că există o teorie a conspirației care se propagă în țară… este ridicol și nu cred că cineva va lua în serios acest lucru”, a spus Obama.

Procesul de votare este supravegheat de oficiali locali și statali, iar oficialitățile naționale iau în serios obligația de a proteja procesul electoral, a subliniat președintele SUA. El a adăugat că este neobișnuit ca cineva să afirme că a fost păcălit înainte ca jocul să se fi încheiat.

”Ieși afară și încearcă să câștigi alegerile”, a mai spus Barack Obama, adresându-se candidatului republican în cursa pentru Casa Albă