Mosquito sucking blood on a human hand

VIRUSUL ZIKA: Autoritățile din Florida examinează un alt posibil caz de infecție autohtonă

Autoritățile din Florida (sud-estul SUA) examinează posibilitatea unui caz de infecție autohtonă cu virusul Zika în afara focarului deja identificat de la periferia orașului Miami, conform unor surse oficiale citate de AFP.

Rick Scott, guvernatorul Floridei a explicat că acest caz implică „o nouă persoană din comitatul Palm Beach (la nord de Miami), care nu a călătorit (într-o zonă) afectată de Zika”.

Această persoană s-a deplasat recent în comitatul Miami-Dade unde a fost identificat focarul autohton, iar autoritățile medicale din Florida încearcă să „determine sursa de infecție”, subliniază guvernatorul într-un comunicat.

Potrivit Ministerului Sănătății din Florida, deschiderea acestei anchete „nu înseamnă că o transmisie activă a virusului Zika este în curs în comitatul Palm Beach”. „Dacă autoritățile identifică oricare altă zonă de îngrijorare în Palm Beach, opinia publică va fi imediat prevenită”, a precizat instituția.

Rick Scott a explicat că, potrivit autorităților sanitare din Florida, „transmisiile active nu s-au produs decât într-o zonă identificată de doar 2,5 km2 în comitatul Miami-Dade”.

De la începutul lunii iulie, 17 cazuri au fost înregistrate în Florida, în cartierul Wynwood, posibil infectate de țânțari autohtoni. Florida este primul stat din SUA care a semnalat infecții autohtone cu Zika.