Oameni de afaceri din Turcia vor participa la un forum economic organizat de CCI a R. Moldova

Oameni de afaceri din Turcia vor participa în februarie 2017 la un forum economic, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Acest lucru a fost convenit în cadrul întrevederii  președintelui CCI Sergiu Harea cu Reșit Alper Erdil, consilierul comercial al Ambasadei Republicii Turcia la Chișinău, informează MOLDPRES.

Discuţiile dintre cei doi au fost axate, în principal, pe intensificarea relațiilor de colaborare dintre Moldova și Turcia și organizarea unui forum moldo-turc la următoarea ediție, din februarie 2017, a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”.

Sergiu Harea a menționat că, Camera de Comerţ şi Industrie acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale dintre Turcia și Moldova şi a specificat în context că pe parcursul ultimilor ani, cu sprijinul Ambasadei Republicii Turcia la Chișinău, Ambasadei R. Moldova  la  Ankara, Asociaților Exportatorilor din diverse regiuni ale Turciei, precum și altor instituții de promovare economică din Turcia, oamenii de afaceri din ţara noastră au avut posibilitatea de a participa la mai multe evenimente economice  împreună cu businessmeni turci.

La rîndul său, Reșit Alper Erdil a vorbit despre interesul agenților economici din Turcia de a vizita Republica Moldova  și de a stabili relații de colaborare cu partenerii din țara noastră.

La finalul întrevederii, Sergiu Harea l-a invitat pe Reșit Alper Erdil la sărbătoarea camerală – Ziua lucrătorului CCI, care va avea loc pe data de 2 septembrie.