Primarul Chișinăului, prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă iese cu o replică la adresa ambasadorului SUA care a spus între altele că Moldova nu e România și trebuie să-și caute singură viitorul.
„Domnule ambasador, domnule președinte al SUA (actual și viitor) Basarabia e România, iar hotarul de la Prut trebuie dat jos o dată și pentru totdeauna!”, a scric Chirtoacă pe rețelele de socializare, atașând comentariului și un filmuleț video cu discursul președintelui SUA Ronald Reagan, susținut la Berlin, la Poarta Brandenburg, pe 12 iunie 1987.
„Ceea ce s-a întamplat cu zidul Berlinului în 1989, este exact ceea ce trebuie să facem și noi cu hotarul de la Prut. Sunt sigur, mai devreme sau mai târziu, reintregirea neamului românesc va avea loc! Ceea ce ne va aduce libertate, securitate și o viață mai bună!”, a scris primarul capitalei Republicii Moldova. Ambasadorul american a lovit, prin declarația sa, mișcarea unionistă care a luat amploare în cele două țări române și mai ales în stânga Prutului. Comunitatea de limbă, de cultură și de istorie au fost eludate voit sau din necunoaștere de diplomatul american.
D. Dumitru, AMPress