A fost inaugurată cea de-a XXV-a ediţie a Salonului de Carte Bookfest Chișinău

La Centrul Internaţional de Expoziţii  MOLDEXPO a fost inaugurat  în premieră Salonul Internaţional de Carte, ediţia a XXV-a – Bookfest Chişinău, care se va desfăşura în perioada 31 august-4 septembrie, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat, în contextul sărbătoririi celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova, de către Ministerul Culturii al R. Moldova în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România.

Solicitată de MOLDPRES,  ministrul Culturii, Monica Babuc a menţionat că  ediţia din anul curent a Salonului se desfăşoară în premieră împreună cu Tîrgul de Carte Bookfest din România.

Potrivit sursei citate,  Salonul Internațional de Carte, ajuns la cea de-a XXV-a ediție, vine în acest an să reconfirme aspirațiile europene ale industriilor culturale din R. Moldova, precum și să consolideze parteneriatele de succes stabilite cu România. „Aceasta este o sărbătoare a cărţii, a cunoştinţelor în prag de toamnă”, a mai spus Monica Babuc.

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene a subliniat că îşi doreşte ca acest proiect să devină sustenabil. „Am venit cu carte românească de calitate, la preţuri reduse cu 40-45 la sută. Sperăm că ea se va bucura de succes”, a afirmat Grigore Arsene.

În opinia scriitorului Nicolae Busuioc din Iaşi, România,  la MOLDPEXO este mai mult spaţiu, aerisit şi înnobilat.  „Aici parcă şi cărţile sînt altfel. Este  formidabilă ideea de a aduce la Chişinău Tîrgul de Carte Bookfest”, a remarcat Nicolae Busuioc.

La cea de-a XXV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest Chişinău participă 44 de editori, dintre care 23 din R. Moldova şi 21 – din România.