CEC a înregistrat grupurile de iniţiativă înaintate de doi candidaţi la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul şedinţei de astăzi, grupurile de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea altor doi candidaţi la alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Este vorba de Ilie Rotaru și Vitalia Pavlicenco – candidați independenți.

Preşedintele CEC Alina Russu a spus că tot astăzi pentru grupurile de iniţiativă vor fi eliberate legitimaţiile şi listele de subscripţie. „Ulterior, va demara procesul de colectare a semnăturilor în susţinerea candidaţilor la funcţia de Preşedinte al ţării. Grupurile de iniţiativă urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 mii de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova (cel puțin 18). Acestea vor fi prezentate la CEC pînă la 29 septembrie curent”, a menţionat Russu.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de șef al statului se va încheia la 9 septembrie curent.

Anterior, CEC a înregistrat grupurile de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea a  14 candidaţi la alegerile prezidențiale. Printre aceștia se numără Igor Dodon – PSRM, Marian Lupu – PDM, Mihai Ghimpu – PL, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Maia Sandu – Partidul Acțiune și Solidaritate și Dmitri Ciubașenco – Partidul Nostru. Totodată, candidatul PDM Marian Lupu şi candidatul PL Mihai Ghimpu au prezentat deja la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate în susținerea lor.