Ședința de judecată în dosarul primarului orașului Orhei Ilan Șhor a fost amînată

Ședința preliminară de judecată în dosarul primarului orașului Orhei Ilan Șor, planificată pentru ziua de astăzi, a fost amînată pe motiv că partea apărării a cerut timp suplimentar pentru examinarea probelor expuse de procurori. Anunțul a fost făcut azi de către Andrei Băieșu, procurorul de cauză, informează MOLDPRES.

„Avocații învinuitului au înaintat magistraților o cerere de amînare a ședinței pe motiv că ar avea nevoie de mai mult timp pentru a lua cunoștință de materialele cauzei penale și a-și expune poziția vizavi de persoanele care urmează a fi audiate în calitate de martori și probe ai apărării”, a precizat sursa citată.

Potrivit avocatului Denis Ulanov, cererea a fost depusă pentru a putea lua cunoștință mai detaliat de probele de învinuire care i se aduc lui Ilan Șor.

„Am cerut timp suplimentar pentru a putea analiza toate învinuirile care se aduc, deoarece dosarul este destul de mare. Dorim să ne pregătim mai temeinic în acest dosar. Nu vom divulga informații ce țin de dovezile și martorii apărării pentru a nu prejudicia mersul anchetei. De asemenea, am depus încă o cerere de revocare a măsurii preventive de arest și aplicarea unei măsuri non-privative de libertate, deoarece nu există temei de cercetare a clientului meu în stare de arest la domiciliu”, a spus Ulanov.

Tot astăzi, mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei Buiucani, cerînd eliberarea primarului din Orhei.

Pe 18 august curent, Judecătoria Buiucani din capitală a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest preventiv la domiciliu al primarului orașului Orhei.

Ilan Șor a fost reținut de către ofițerii anticorupție într-un nou dosar penal pe data de 22 iunie curent. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială. În luna mai 2015 omul de afaceri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, avînd statut de învinuit în dosarul BEM. Avocații suspectului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționînd că acesta pledează nevinovat.