Botoșani: CJSU cere avizul MAI pentru declararea stării de alertă în 26 de localități, din cauza secetei

Comitetul Județean pentru Situații de urgență (CJSU) solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) acordul pentru declararea stării de alertă în 26 de unități administrativ- teritoriale afectate de secetă.

Membrii CJSU au aprobat, luni, o hotărâre privind solicitarea acordului MAI pentru declararea stării de alertă la nivelul județului Botoșani. Hotărârea are în vedere „înaintarea către Comitetul Național pentru Situații de Urgență a solicitării de declarare a stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile la nivelul a 26 de unități administrativ—teritoriale”.

Măsura a fost luată „ca urmare a efectelor negative importante produse de situația de urgență generată de fenomenul de secetă în județul Botoșani”.

„Starea de alertă se propune a se declara pentru o perioadă de 30 de zile cu punerea în aplicare a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a situației de urgență”, se arată în documentul aprobat de CJSU.

Potrivit prefectului Dan Nechifor, numărul persoanelor afectate de secetă depășește 70.000, iar cel al animalelor 250.000.

Localitățile afectate sunt: orașul Flămânzi (satele Chițoveni și Prisacani), orașul Darabani, precum și comunele Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Havârna, Hănești, Hilișeu—Horia, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.