Ambasada României în SUA: Maior a conferențiat la Universitatea Harvard despre rolul intelligence-ului în crearea politicilor publice

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a conferențiat la Universitatea Harvard, în cadrul The Belfer Center for Science and International Affairs, informează un comunicat al ambasadei, remis marți AGERPRES.

„Pe data de 19 septembrie 2016, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a fost invitat să conferențieze la The Belfer Center for Science and International Affairs din cadrul Harvard Kennedy School of Government, parte a Universității Harvard.(…) În cadrul evenimentului, domnul George Cristian Maior a vorbit despre rolul intelligence-ului în crearea politicilor publice, precum și despre climatul de securitate din regiunea țării noastre”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, The Belfer Center for Science and International Affairs este platforma centrală pentru cercetare, învățământ și pregătire în diplomație, securitate internațională, probleme de mediu, resurse și politici pentru știință și tehnologie a Harvard Kennedy School of Government.

La conferință au participat gen. bg. (ret.) Kevin Rayn, director al Poiectelor de Apărare și Intelligence (Belfer Center for Science and International Affairs), lt. gen. (ret.) Tar Oelstrom, Director al Programului de Securitate Națională (Harvard Kennedy School of Government), Sergei Konoplyov, director al Programelor Cyber Security și Black Sea Security (Harvard Kennedy School of Government), cercetători, profesori, istorici, analiști și studenți ai Universității Harvard.

Totodată, potrivit comunicatului menționat, în cadrul vizitei la Boston, ambasadorul George Cristian Maior a avut o întâlnire cu membri ai comunității românești din zonă, antrenori români ai școlii de gimnastică ritmică, Rhythmic Dreams, și absolvenți români ai Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Sursa foto

„Ambasadorul României a transmis aprecieri comunității românești din zona Boston pentru unitate și numeroasele inițiative dezvoltate prin intermediul structurilor asociative precum Asociația Românilor din New England, reiterând și cu acest prilej că una dintre prioritățile mandatului său de ambasador este legată de consolidarea relației cu comunitatea românească din SUA. De asemenea, domnul George Cristian Maior a vorbit despre perspectivele foarte bune ale dezvoltării unor parteneriate între instituții de învățământ superior din SUA și universități din România”, mai relevă reprezentanța diplomatică de la Washington.

Conform acesteia, în contextul discuțiilor privind promovarea valorilor și culturii românești în rândul noilor generații de copii ai românilor din diaspora, ambasadorul României a transmis angajamentul efectuării unei donații de carte pentru biblioteca românească locală înființată la inițiativa Asociației Românilor din New England.