PNL: Blaga nu va mai candida la parlamentare; în zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii

PNL anunță că Vasile Blaga nu va mai candida la alegerile parlamentare și că în zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului pentru a stabili cea mai bună variantă de urmat în contextul demisiei copreședintelui liberalilor.

/Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Vasile Blaga l-a informat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu își va depune candidatura pentru un nou mandat de parlamentar.

„În zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului în care se va stabili cea mai bună variantă de urmat în contextul demisiei domnului Vasile Blaga”, se arată în comunicat.

De asemenea, liberalii apreciază că decizia lui Vasile Blaga de a renunța la funcția de copreședinte PNL demonstrează că „a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de partid”.

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Decizia acestuia a venit după ce DNA a anunțat că procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de el, pentru trafic de influență, fapte săvârșite în perioada în care a deținut funcția de secretar general al unui partid aflat la guvernare.