Vochițoiu (PMP): PNL va pierde cel puțin 5% din voturi după demisia lui Vasile Blaga

 

Partidul Național Liberal (PNL) va pierde „cel puțin 5%” din voturile în alegerile parlamentare după demisia lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al partidului și coordonator al campaniei electorale a PNL, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, președintele filialei județene PMP Hunedoara, senatorul Haralambie Vochițoiu.

„Demisia domnului Blaga este în conformitate cu codul deontologic pe care l-a impus partidului său. Eu cred că un om beneficiază de prezumția de nevinovăție, conform Constituiției, dar dacă el și-a impus codul acela, trebuie să-l respecte. PNL va pierde clar cel puțin 5% doar prin faptul că el e artizanul tuturor campaniilor (partidului, n.r.) de până acum”, a spus senatorul Voichițoiu.

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Decizia a survenit după ce procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală a lui Vasile Blaga pentru trafic de influență, fapte ce ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta a îndeplinit funcția de secretar general al unui partid aflat la guvernare.