Ponta: Începând cu Iohannis și terminând cu ultimul cetățean al acestei țări, trebuie să ne supunem regulilor Constituției

Fostul premier Victor Ponta spune că președintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituția și legile țării.

Referindu-se la declarațiile șefului statului, conform cărora acesta nu va numi, după alegeri, un premier condamnat penal, Ponta a afirmat că, „începând cu domnul Iohannis și terminând cu ultimul cetățean al acestei țări”, toți trebuie „să ne supunem regulilor din Constituție și din legi”.

„Dacă domnul Iohannis are vreun articol din Constituție și din lege care spune că poate să numească portarul de la Sibiu sau, eventual, doamna care i-a falsificat actele pentru casă, să o facă. Dacă nu există o prevedere în Constituție, domnul Iohannis trebuie să respecte Constituția și legile ca și noi”, a precizat Ponta, la Parlament.

Fostul prim-ministru a susținut că Iohannis „îl plagiază pe Băsescu cu aceleași jonglerii”.

„Eu l-am mai auzit pe Băsescu spunând chestia asta. Cam de o mie de ori a zis că nu mă desemnează prim-ministru și m-a desemnat cred că de trei ori. Câți bani am dat pe ce zicea Băsescu tot atâția bani dau și pe Iohannis. (…) În rest, domnul Iohannis, care a învățat de la Băsescu să le facă dosare penale la adversari, (…) desigur și aici îl plagiază pe Băsescu. Lui Băsescu acum îi pare rău că le făcea dosare penale la adversari, că i-a venit și lui rândul. În 2019 o să îi pară rău și domnului Iohannis”, a susținut Victor Ponta.

xPreședintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu va desemna pentru funcția de premier, după alegerile parlamentare din decembrie, o persoană urmărită penal sau condamnată penal.