Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Senat: Postul de parlamentar deținut de Gabriel Oprea, declarat vacant

Senatul a luat marți act de demisia lui Gabriel Oprea și, implicit, de încetarea mandatului acestuia și a declarat vacant locul de senator pentru circumscripția electorală nr. 42 București, colegiul uninominal nr. 3.

Hotărârea de vacantare a postului de parlamentar deținut de Gabriel Oprea a fost aprobată de Senat cu unanimitate de voturi (80 de voturi ‘pentru’). Votul a fost electronic.

Gabriel Oprea nu a participat la ședința de marți a plenului Senatului.

Pe 19 septembrie, senatorii au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. După această decizie, au fost organizate proteste de stradă.

Inițial, Gabriel Oprea a transmis președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, o cerere privind reluarea votului în cazul solicitării DNA referitoare la începerea urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă. Ulterior, Oprea a decis să demisioneze.

„Subsemnatul Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, în conformitate cu dispozițiile art. 70 alin. 2, teza a II-a din Constituția României, înțeleg să demisionez din această funcție începând cu data de 1 octombrie 2016”, se arăta în cererea senatorului, de care a luat act Biroul permanent.