Poliția de Frontieră: Mai mult de 10 candidați pe un loc la concursul pentru ocuparea a 604 posturi de agenți

Mai mult de 10 candidați sunt înscriși pe un loc pentru ocuparea celor 604 posturi vacante în structurile operative ale Poliției de Frontieră.

„Până la data de 4.10.2016, data limită de înscriere, peste 6.300 de candidați și-au depus cererile de înscriere la centrele de recrutare, IGPF și structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră Române”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cei mai mulți candidați sunt la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, unde pentru ocuparea a 109 posturi vacante de agenți de poliție din domeniul operativ s-au înscris peste 1.150 de candidați. De asemenea, la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și-au depus dosarul 1.085 de candidați pentru 119 posturi vacante.

Concurența este la fel de mare și la Garda de Coastă, unde peste 700 de candidați sunt înscriși pentru cele 66 posturi disponibile.

Potrivit sursei citate, până la 19 octombrie, candidații urmează să-și completeze dosarele de recrutare la structurile de resurse umane unde au aplicat cu documentele prevăzute în anunțurile de concurs publicate pe paginile web ale instituțiilor.

Testarea psihologică și examinarea medicală sunt obligatorii și eliminatorii în cadrul procesului de recrutare.

Candidații care îndeplinesc condițiile de participare vor susține concursul de încadrare pentru posturile de agenți din domeniul operativ în două etape. Prima etapă constă în promovarea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice, potrivit probelor și baremelor prevăzute în anunțul de concurs. Cea de-a doua etapă se va desfășura în data de 5 noiembrie și constă în susținerea unui test grilă pentru verificarea cunoștințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului.

Subiectele vor fi elaborate de către o comisie centrală constituită la nivelul IGPF și vor fi transmise simultan, în ziua concursului, la structurile teritoriale organizatoare.

Afișarea rezultatelor finale se va face după soluționarea contestațiilor.