Udrea anunță că va candida ca independent la alegerile parlamentare

Fostul ministru Elena Udrea a anunțat miercuri că va candida ca independent la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Anunțul a fost făcut la sediul instanței supreme, unde s-a desfășurat un termen în dosarul „Gala Bute”.

„Cred că, în logica a ceea ce am făcut eu ca om politic, cu bune și cu rele, am obligația să candidez la aceste alegeri. Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Sunt un om politic care îmi asum tot ce am făcut, am vorbit întotdeauna și despre lucrurile ascunse care se întâmplă cu clasa politică, am vorbit și despre finanțarea partidelor, despre relația obscură dintre partide și mediul de afaceri. Nimeni nu a vrut să asculte ani de zile. Acum se prefac cu toții că nu au știut, alții își pun ipocriți mâna la ochi. Cred că este nevoie de oameni politici, într-o clasă politică timorată, slabă, cum nu a fost niciodată, care să aibă curajul să spună adevărul și să aibă curajul să lupte, după decembrie 2016, ca România să nu încapă pe mâna acestui sistem. (…) Nu vreau să fac rău Partidului Mișcarea Populară, nu vreau să afectez în niciun fel competiția electorală în care partidul intră și, ca urmare, am ales să candidez ca independent. În zilele următoare, voi prezenta propunerile legislative”, a declarat Elena Udrea.

Ea a adăugat că nu s-a consultat cu Traian Băsescu în legătură cu viitoarea sa candidatură la alegerile parlamentare.

„Nu-mi doresc niciun fel de beneficiu personal, nu doresc nicio funcție, maxim — ceea ce aș intenționa să obțin — un loc în Comisia de control al SRI-ului. Poate chiar cel de președinte, pentru că oricum cei care se află acum în aceste funcții sunt niște cârpe. (…) Nu m-am consultat cu Traian Băsescu, din acest moment drumurile noastre se despart. (…) Probabil că nu ar fi fost de acord cu candidatura mea, de aceea spun că, în ceea ce privește această campanie, avem drumuri diferite”, a spus Udrea.

Ea a susținut că viitoarea sa campanie electorală va fi „foarte ieftină”: „În sensul în care voi strânge semnăturile în stradă, fac un apel pe Facebook, cei care doresc să mă sprijine, pentru că timpul este foarte scurt. (…) Va fi o campanie mult pe internet, o să iau de la dl Cioloș (postaci — n.r.), că ați văzut că are așa de mulți încât, probabil, în această campanie, că tot nu candidează, o să-mi dea și mie cu împrumut”.

Fostul ministru a opinat că Traian Băsescu fiind lider de partid nu crede că ar putea să o ajute.

„Evident că mi-aș dori foarte mult ca, în calitate de parlamentar, să votez un Guvern condus de Traian Băsescu, pentru că nu cred că există în România un om mai bine pregătit care să poată să ocupe această funcție. Povestea aceasta cu ‘nu numesc urmăriți penal’, sigur, dacă mai stăm puțin o să fie și dânsul — domnul Iohannis adică, și doar statutul de președinte și imunitatea prezidențială îl scutesc de a fi urmărit penal, eu aș spune că așa a zis și Traian Băsescu în 2012 — ‘nu-l numesc pe Victor Ponta’. Nu poți să ignori votul cetățenilor. Dacă oamenii vor vota într-un anume fel și dacă partidele politice vor face o construcție guvernamentală care să îl aibă ca premier pe Traian Băsescu sau un alt lider politic cu dosar penal, nu cred că domnul Iohannis se poate opune”, a susținut Elena Udrea.

Ea a criticat sistemul actual care, după cum consideră fostul ministru, nu face nimic în afara unui „spectacol” mediatic.

„În afara acestui spectacol, cu mine la ÎCCJ, cu alți lideri politici — sigur, doar aceia care trebuie mânjiți ca imagine, în afară de spectacolul acesta al cătușelor, în realitate nimic bun nu se întâmplă în România, de la faptul că nu există nicio investiție care să se deruleze în acest moment, de la faptul că nu sunt aduși bani europeni cu acest guvern, la faptul că justiția nu e doar despre oameni politici, justiția este despre milioane de români care nu își găsesc dreptatea în această țară și nimeni nu spune lucrul acesta”, a mai spus Elena Udrea.