Băsescu: Subscripția publică pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului – un eșec; un referendum pierdut de Cioloș

Președintele PMP, Traian Băsescu, susține că subscripția publică pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului” reprezintă un eșec și un „referendum pierdut” de premierul Dacian Cioloș.

„Referendumul pierdut de Dacian Cioloș. Subscripția publică ce viza obținerea de la populație a 6 milioane euro pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului a fost un eșec. Cele 1,2 milioane colectate de la populație, față de cele 6 solicitate de guvern, au fost un blam sever pentru încrederea reală în guvern. Un referendum pierdut. Din păcate, eșecul subscripției a fost o lovitură dată valorii operelor lui Brâncuși, iar pentru acest lucru premierul avid de imagine este responsabil”, a scris Băsescu, joi seară, pe Facebook.

Potrivit lui Băsescu, campania pentru achiziția operei lui Brâncuși a prilejuit „o bună campanie de imagine” pentru premierul Cioloș.

„Este adevărat, campania pentru subscripție a prilejuit o bună campanie de imagine pentru premier, o campanie în care Brâncuși și opera lui nu au contat. Cinism de tehnocrat”, a adăugat Băsescu.