Coordonarea între forțele irakiene și cele kurde este foarte bună, potrivit Pentagonului

Coordonarea între forțele guvernamentale irakiene și cele kurde în ofensiva de recucerire a orașului Mosul (nordul Irakului) de la gruparea teroristă Stat Islamic (SI) este foarte bună, potrivit Departamentului Apărării al Statelor Unite, transmite miercuri agenția EFE.

„Nivelul de coordonare și cooperare pe care l-am văzut între kurzi și forțele de securitate irakiene a fost unul foarte bun. Conlucrează foarte bine, colaborând în maniera în care ne dorim să o facă”, a afirmat căpitanul Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Conform lui Davis, circa 18.000 de soldați irakieni și circa 10.000 de kurzi peshmerga încearcă să cucerească orașul de la cei circa 5.000 de luptători pe care SI îi are în Mosul, bastion al grupării în Irak, cucerit de grupul jihadist în iunie 2014.

Davis a exclus posibilitatea implicării în luptă a americanilor desfășurați în zonă pentru consultanță (între 100 și 200, potrivit Pentagonului).

„Pentru a fi clar, miile de unități care vor elibera Mosulul sunt irakiene”, a spus el, într-un comunicat difuzat în ultimele ore și în care s-a arătat convins de victoria finală asupra SI în al doilea oraș al Irakului.

„Nu putem prezice cât va dura să învingem SI la Mosul, dar suntem siguri că vom r