CUTREMUR puternic în centrul Italiei: Cel puţin doi răniţi în stare gravă după seismul de 6,5 grade

 

Un cutremur de 6,5 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţa în centrul Italiei, în jurul orei locale 07:40 (06:40 GMT), informează BBC. Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la urmările cutremurului din centrul Italiei şi la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de acesta, până acum nefiind înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară.Cel puţin două persoane sunt în stare gravă în urma seismului de suprafaţă cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter produs duminică dimineaţă în centrul Italiei, relatează ziarul La Repubblica.Numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de 6,5 grade care a avut loc duminică dimineaţă în zona Norcia, provincia Perugia. Mişcarea telurică a fost simţită puternic inclusiv la Roma, Florenţa şi Bolzano, provocând scene de panică.

Cel puţin două persoane sunt în stare gravă în orăşelul Amatrice în urma cutremurului produs la ora 7.40 (8.40, ora României) la adâncimea de doar 10 kilometri. Inţial, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 7,1, revizuită ulterior la 6,5. Institutul italian de geofizică şi vulcanologie a anunţat o magnitudine iniţială de 6,1, revizuită ulterior la 6,5.

Conform unor surse citate de Corriere della Sera, în localitatea Tolentino (regiunea Marche) s-a prăbuşit o biserică în timpul slujbei de duminică. Nu este clar dacă vreo persoană a rămas blocată sub dărâmături. La Amatrice, localitate afectată grav de cutremurul din august, s-a prăbuşit o biserică şi un sediu al administraţiei locale, două persoane fiind scoase de sub dărâmături. În orăşelul Norcia s-a prăbuşit Basilica San Benedict. „S-a prăbuşit totul, se văd nori de fum, este un dezastru”, a transmis primarul orăşelului Ussita, afectat grav de cutremurele produse zilele trecute. În Rieti, Podul Roman a fost închis din raţiuni de precauţie, dar nu au fost semnalate daune sau răniţi.

Prăbuşiri de clădiri au fost înregistrate şi în localităţile Castelsantangelo sul Nera şi Preci.