Tăriceanu: Creșterea economică prognozată pentru acest an nu se regăsește în investiții

Creșterea economică prognozată pentru acest an nu se regăsește în investiții, iar mediul de afaceri reclamă faptul că banii nu pot fi identificați în economie, a declarat joi, la Deva, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care a apreciat că premierul Dacian Cioloș ar trebui să ofere un răspuns la această problemă.

‘Oamenii cu care am discutat îmi spun că nu se simte creșterea aceasta economică — oameni obișnuiți sau conducători de societăți, de firme, operatori economici. Întrebarea mea este: unde sunt banii? Avem creșterea asta economică, dar unde sunt banii? Către salarii nu se duc, către investiții nu se duc. Au la Ministerul Sănătății 500 de milioane de lei la care stau și se uită. Volumul de investiții nu s-a realizat anul acesta. Sunt întrebări simple la care el (premierul Dacian Cioloș, n.r.) ar trebui să vină cu răspunsuri la fel de simple’, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, creșterea economică ar trebui să se regăsească, într-o oarecare măsură, și în veniturile salariale, chiar dacă propunerile de majorări venite în ultima perioadă din partea unor partide politice nu ar fi sustenabile în totalitate.

‘Pe de altă parte, niște majorări de salarii trebuie să aibă loc. Datele statistice relevă că economia crește cu 6%. La o astfel de creștere economică, care ar fi cea mai mare din Europa — dacă se confirmă, te aștepți să existe un transfer din economie către zona salarială’, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreședintele ALDE se află joi într-o vizită în județul Hunedoara, prilej cu care a vizitat o fabrică din municipiul Hunedoara și a avut întâlniri cu membrii și simpatizanții partidului. În cursul după amiezei, Călin Popescu Tăriceanu va avea o întâlnire cu membrii ALDE din Valea Jiului, la Petroșani.