Ai probleme cu constipaţia? Iată câteva remedii laxative naturale

Constipaţia este o afecţiune caracterizată prin scaune rare, care sunt dureroase sau dificile, însoţite de dureri abdominale, dureri de spate şi balonare. Ea apare atunci când colonul absoarbe o cantitate prea mare de apă sau dacă contracţiile musculare de la nivelul colonului sunt lente, determinând trecerea lentă a scaunului prin colon. De asemenea, poate să apară la persoanele cu un colon mai lung şi cu un diametrul mai mare.

Printre principalele cauze ale apariţiei constipaţiei se numără: o dietă cu un conţinut scăzut de fibre, sedentarismul, sarcina, vârsta avansată, anumite medicamente, abuzul de laxative, ignorarea necesităţii de a elimina scaunul, deshidratarea, diferite afecţiuni şi disfuncţii ale colonului, rectului şi intestinelor.

Remedii naturiste
Seminţele de in conţin un aport important de fibre. Lasă timp de 2-3 ore o lingură cu seminţe de in la înmuiat. Seara, înainte de culare, bea apa în care au stat acestea.

Perele, pe lângă un conţinut de vitamina C şi fibre, contribuie la eliminarea reziduurilor din colon.

– Consumul regulat de papaya la primele ore ale diminetii, pe stomacul gol, previne constipaţia.

– Stoarce puţin lime în apă călduţă, la primele ore ale dimineţii. Acesta previne constipaţia şi îţi îmbunătăţeşte tonusul.

– Pisează câte 2-3 seminţe de floarea-soarelui, de migdale, in şi susan şi consumă zilnic, timp de o săptămână, câte o lingură din pulberea formată. O poţi adăuga fie în sucurile naturale, fie la salate.

Curmalele şi smochinele reglează digestia, iar efectele se pot vedea la 24 de ore de la consumarea lor.

Portocalele asigură o bună funcţionare a colonului, iar sucul ajută la curăţarea intestinelor, stimulează imunitatea şi are efecte revigorante asupra organismului.

– De asemenea, uleiul de ricin este un purgativ eficient, fără efecte adverse.

Spanacul, consumat proaspat sau gătit, curăţă întreg tractul digestiv. Sucul de spanac previne sau chiar tratează constipaţia cronică.

– Înainte de culcare, bea un pahar de lapte în care ai pus două linguriţe de ulei de măsline.

Sursa:www.csid.ro