Conferinţa de deschidere a proiectului „Produse și tehnologii ecoinovatoare pentru eficiență energetică în construcții – EFECON”

Deschidere proiect

„Produse și tehnologii ecoinovatoare pentru eficiență energetică în construcții”

EFECON

 

În data de 16 noiembrie 2016, ora 18.00, la Facultatea de Construcții și Instalații, Corp Instalații, parter, va avea loc Conferinţa de deschidere a proiectului „Produse și tehnologii ecoinovatoare pentru eficiență energetică în construcții – EFECON”, POC/71/1/4, care se implementează în perioada 2016 – 2021 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice la consumator, înțelegând prin consumator construcțiile civile, industriale și agricole care adăpostesc funcțiuni multiple, denumite într-un cuvânt clădiri.

 

Proiectul va dezvolta interacțiunea dintre Facultatea de Construcții și Instalații, în principal, alături de alte colective de cercetare implicate în realizarea cerințelor de implementare a conceptului de dezvoltare sustenabilă, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, cu mediul de afaceri care se regăsește în lanțul valoric din domeniul construcțiilor. Implementarea proiectului facilitează crearea parteneriatelor pentru transfer de cunoștințe prin finanțare accesului întreprinderilor la expertiză extinsă și la facilitățile oferite în laboratoarele facultăților implicate, în scopul comercializării rezultatelor de cercetare privind asigurarea eficienței energetice, către consumatorul exprimat prin construcții, ca un stimulent al inovației în domeniul reutilizării materialelor, componentelor şi produselor, precum şi al creării noilor modele de afaceri.

 

Strategia de realizare a unei dezvoltări durabile are ca problemă centrală existența colectivității umane, precum şi realizarea unui sistem coerent care să suporte costurile generate de dezvoltarea economică şi socială, de prevenire a poluării şi de înlăturare a efectelor negative ale acesteia. Trecerea la o economie sustenabilă are beneficii pentru consumatori, iar crearea parteneriatelor va genera un consum de produse și tehnologii ecoinovatoare pentru eficiență energetică în construcții.

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Apel PARTENERIATE PENTRU TRANSFER DE CUNOȘTINȚE (Knowledge Transfer Partenership).