Dragnea: Dacă ALDE va câștiga alegerile, dorința lui Tăriceanu de a fi premier este îndreptățită

Dacă ALDE câștigă alegerile, dorința copreședintelui formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, de a fi premier este una îndreptățită, consideră președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a reafirmat că partidul va avea propriul premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Dacă ALDE va câștiga alegerile, mi se pare o dorință îndreptățită a domnului Tăriceanu. Noi pe principiul ăsta mergem — cine câștigă alegerile, în mod firesc, trebuie să propună funcția de prim-ministru, pentru că are cea mai mare legitimitate de la poporul român. Noi ne facem campanii separate, noi avem programul nostru, pe care îl prezentăm. ALDE are o campanie separată și fac același lucru. Au ales să-și anunțe intenția domnului Tăriceanu pentru a fi un posibil viitor prim-ministru. Nici nu ajută, nici nu ne deranjează. Noi ne ducem campania în continuare”, a declarat Dragnea, duminică seara, la România TV.

Potrivit acestuia, social-democrații nu vor intra într-o majoritate parlamentară în care să nu aibă premierul, care va fi o persoană „cu autoritate, care știe programul de guvernare”.

„PSD nu intră într-o majoritate guvernamentală decât dacă va câștiga alegerile, decât dacă premierul va fi nominalizat, propus de PSD. PSD nu va intra într-un guvern în care să nu aibă premierul, pentru că pe noi ne interesează foarte mult ca ceea ce am spus oamenilor să se și împlinească. Programul nostru de guvernare poate fi aplicat de mâine. (…) Și garanția că va fi pus în aplicare acel program (…) va fi un premier de la PSD, cu autoritate, care a lucrat și care știe programul de guvernare, care să-și facă o echipă guvernamentală împreună cu aliații, dacă vor dori să facă alianță cu noi, și în patru ani România să devină tot ceea ce ne dorim cu toții”, a mai arătat Liviu Dragnea.

Copreședintele ALDE și președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat, duminică, de către colegii săi de partid drept candidatul formațiunii politice pentru funcția de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii și din interiorul partidului, dar și din interacțiunea pe care aceștia au avut-o în această perioadă electorală, a rezultat necesitatea ca partidul nostru să aibă un candidat desemnat pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele (…) pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile înaintate de colegi astăzi, a rezultat că, după alegeri, candidatul cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu-Tăriceanu, având în vedere experiența domniei sale, dar și rezultatele Guvernului 2004-2008”, a anunțat copreședintele ALDE, Daniel Constantin, duminică, într-o conferință de presă.