Guvern: Ministerul Muncii va analiza în ce măsură polițiștii locali ar putea fi asimilați Poliției Naționale

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, s-a întâlnit marți cu o delegație a Sindicatului „Pro Lex”, la care sunt afiliați polițiștii locali, urmând ca Ministerul Muncii să facă o analiză pentru a vedea în ce măsură personalul Poliției Locale ar putea fi asimilat Poliției Naționale.

‘Ministerul Muncii va face o analiză comparativă privind condițiile de încadrare în muncă ale polițiștilor locali și din Poliția Națională pentru a vedea în ce măsură parte din personalul Poliției Locale ar putea fi asimilat Poliției Naționale”, se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Totodată, ministrul Dragoș Pîslaru le-a solicitat reprezentanților ‘Pro Lex’ să contribuie la această analiză pentru a fundamenta, în perspectivă, un proiect de act normativ prin care ar putea fi reglementată problema semnalată de polițiștii locali.

Potrivit Guvernului, reprezentanții sindicali au agreat propunerea ministrului Muncii de a continua discuțiile pe acest subiect.

Polițiștii locali au solicitat reducerea vârstei de pensionare la un miting organizat de Sindicatul Pro Lex, marți, în Piața Victoriei, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul sindicatului.