Centrul Român de Muzică și pianistul Florian Mitrea, în parteneriat cu ARCEN, lansează primul program desfășurat sub conceptul Hoinar

În perioada 15-19 decembrie 2016, Centrul Român de Muzică și pianistul Florian Mitrea, în parteneriat cu ARCEN, lansează la București primul program desfășurat sub conceptul Hoinar. Programul cuprinde atât cursuri de măiestrie, ateliere de lucru, prezentări cu demonstrații și exerciții de grup, cât și Concursul de pian #Mozart260.

Pianistul Florian Mitrea este dublu laureat al Concursurilor Internaționale Hamamatsu, Japonia și ARD, Germania. În prezent este stabilit la Londra, unde este profesor la Royal Academy of Music. Prin dezvoltarea conceptului Hoinar, Florian dorește să-și împărtășească experiența concertistică și competitivă cu tinerii pianiști în curs de dezvoltare.

Programul Hoinar contribuie la susținerea viitoarelor generații de muzicieni prin încurajarea unei atmosfere de liberă creativitate și gândire și pune accent în mod deosebit pe dezvoltarea încrederii de sine.

Programul Hoinar – decembrie 2016 este dedicat tinerilor pianiști și se adresează nevoii de pregătire extracurriculară în vederea participării la concursuri internaționale de profil și la examene de admitere la conservatoare de prestigiu din străinătate. Cadrul de lucru este unul prietenos, dar în același timp profesionist și centrat pe nevoile participanților.

Programul activităților:

  • Cursuri de măiestrie pianistică – între 15 și 19 decembrie; desfășurate pe două categorii de vârstă (Juniori: 8-12 ani, și Seniori: 13-22 ani)
  • Ateliere de lucru – 17, 18 și 19 decembrie; serie de prezentări și discuții susținute de Florian Mitrea, cu demonstrații practice și exerciții de grup. Subiectele abordate includ:
    • Stresul și frica de scenă – tehnici clare de depășire a tracului de scenă
    • Studiul în străinătate. Conservatoarele din Marea Britanie
    • Tehnici și metode de studiu eficient
  • Concursul de pian #Mozart260 – 16 decembrie
    • Concursul este în format inedit – concurenții vor fi evaluați atât pe baza pregătirii, cât și în funcție de abilitatea de a răspunde și de a reacționa la sfaturi și sugestii.
    • Juriul concursului este format din muzicieni tineri și nu include profesori din cadrul instituțiilor de învățământ muzical din România. Din comisie fac parte pianiștii Mihai Ritivoiu și Florian Mitrea, și dirijorul Daniel Enășescu.
    • Premiile concursului vor include mici recompense în bani, opera completă pentru pian solo de W.A. Mozart în cea mai bună ediție, ediția Bärenreiter, participări gratuite la edițiile viitoare ale programului și posibile participări la concerte organizate de Centrul Român de Muzică.

Înscrierile la programul Hoinar se realizează online. Data limită pentru înscrieri este 14 decembrie 2016. Detalii despre program și înscrieri se pot afla de pe pagina de facebook www.facebook.com/hoinar.music sau prin email la adresa hoinar.music@gmail.com.