Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Dragnea despre rolul său privind un viitor Guvern al PSD: Voi avea ultimul cuvânt

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că în calitate de lider de partid va avea „ultimul cuvânt și decizia finală” în ceea ce privește noul Guvern pe care social-democrații l-ar putea forma după alegerile din 11 decembrie.

„Cred că într-o măsură totală, ca să răspund foarte scurt. Iar, în ceea ce privește neanunțarea unui potențial prim-ministru am fost și suntem în continuare preocupați în toată această campanie electorală să prezentăm ceea ce vrem să facem pentru români. (…) Suntem singurul partid care a prezentat și avem un program care poate fi pus în practică de mâine. Și din acest motiv nu am vrut să enunțăm niciun nume”, a afirmat Dragnea, într-o conferință de presă.

Întrebat ce rol va avea în noul Guvern, liderul PSD a spus: „Rolul meu ca președinte este rolul oricărui președinte într-o țară normală, într-un partid normal, adică are ultimul cuvânt și decizia finală”.

Despre o eventuală respingere a propunerii de premier venite din partea PSD de către președintele Klaus Iohannis, liderul social-democraților a spus că el are „o gândire pozitivă”.

„Și plecând de la această gândire, nu credem că domnul Iohannis va avea gânduri rele”, a spus Dragnea.