Explozia unui tren în Bulgaria: Viteza excesivă, probabila cauză a accidentului

Trenul care transporta cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat care au explodat sâmbătă în Bulgaria, provocând moartea mai multor persoane, a deraiat probabil din cauza vitezei excesive, a anunțat marți șeful parchetului bulgar, relatează AFP.

Trenul transporta spre România peste 20 de cisterne cu propilenă și propan butan, dintre care una a explodat la Hitrino, o localitate cu aproximativ 1.000 de locuitori, unde incendiul a făcut ravagii timp mai multe ore.

Transportul de gaz a explodat la intrarea în gara din Hitrino, distrugând 20 de case și provocând moartea a șapte persoane, potrivit unui bilanț revizuit de către guvernul bulgar.

Un număr de 29 de persoane au fost spitalizate și pronosticul privind șansele de supraviețuire pentru multe dintre ele este rezervat, potrivit autorităților medicale.

‘Pista noastră principală este cea a unei viteze excesive, depășirea cu mult a limitei de viteză autorizate la intrarea în gară’, a indicat procurorul Sotir Țațarov în cursul unei conferințe de presă în orașul Șumen, situat în apropiere de locul tragediei feroviare.

Magistratul a subliniat în mod special că trenul a sosit în gară înainte de orarul afișat și urma să aștepte trecerea unui tren cu călători.

‘În acest stadiu, excludem ideea unui act deliberat’, a adăugat el, precizând că rezultatele analizelor cutiilor de viteză sunt așteptate lunea viitoare.