Conducerea Parlamentului: Comisiile juridice vor formula un punct de vedere la scrisoarea președintelui privind referendumul

Birourile permanente reunite au sesizat miercuri Comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților pentru a formula, într-o săptămână, un punct de vedere la scrisoarea președintelui Klaus Iohannis privind declanșarea referendumului pe tema continuării luptei împotriva corupției.

„S-a dat termen Comisiilor juridice ale Camerei Deputaților și Senatului de șapte zile pentru a formula un punct de vedere. Apoi sesizarea președintelui va veni în plenul reunit pentru a fi discutată”, a afirmat miercuri liderul USR, Nicușor Dan, după ședința Birourilor permanente reunite.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis săptămâna trecută președinților celor douăCAMERE ale Parlamentului o scrisoareprin care anunța că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.