Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Dragnea: OUG 13 este abrogată; avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de această ordonanță

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat marți că Ordonanța 13/2017 este abrogată, adăugând că există însă un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acest act normativ, vid legislativ pe care au apărut deja decizii ale instanțelor de judecată.

„Ordonanța 13 este abrogată. Dacă cei din Comisia juridică ajung la concluzia că trebuie să o mai abrogăm încă o dată sau trebuie să facem orice e nevoie, o să o facem și pe asta cât de repede. A venit în Parlament, cred că săptămâna viitoare, luni sau marți cel mai târziu, legea de aprobare a Ordonanței 14 se adoptă. Dacă e nevoie să facem ceva și pe Ordonanța 13, facem și aici. Dar nu vi se pare că discutăm totuși despre nimic? Eu v-am spus punctul meu de vedere. Noi avem altă problemă. Ordonanța 13, Ordonanța 14, avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acea ordonanță numărul 13. S-a presat abrogarea ei. Pe acel vid legislativ au apărut deja decizii ale instanțelor de judecată. Aici suntem”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat ce se va întâmpla în Parlament cu Ordonanța 13.

El a adăugat că parlamentarii PSD „vor vota așa cum trebuie ca Ordonanța 13 să nu existe”.

Întrebat dacă există posibilitatea ca pe Ordonanța 13 să se facă toate modificările pentru punerea în acord cu deciziile CCR sau e de preferat inițierea unui proiect de lege care să fie dezbătut în Parlament, Dragnea a precizat că pe acest subiect trebuie să se exprime președinții celor două comisii juridice și noul ministru al Justiției.

„Aici trebuie să se exprime cât de curând președinții celor două comisii juridice și noul ministru al Justiției pe care îl așteptăm cu toții. (…) Am înțeles că se mai caută încă un pretext de enervare. Nu există acest pretext”, a menționat președintele Camerei Deputaților.