Breaking News

Gorghiu: PNL propune suspendarea ședinței de plen; Senatul – în pauză de consultări

Senatorul PNL Alina Gorghiu a propus marți suspendarea ședinței de plen pentru ca membrii Comisiei juridice să se pronunțe prin raport asupra respingerii OUG 13, act normativ care să fie ulterior introdus pe ordinea de zi a Senatului.

„Să suspendăm ședința (n.r. de plen) pentru a discuta în Comisia juridică legea de respingere a ordonanței 13, pentru ca ulterior, în conformitate cu Regulamentul, art. 88, să putem completa ordinea de zi a plenului astfel încât cele două ordonanțe (OUG 13 și OUG 14) să fie discutate în aceeași ședință”, a afirmat Gorghiu, în plenul Senatului.

Ordinea de zi a plenului de marți include un singur act normativ — proiectul de lege privind aprobarea OUG 14/2017 pentru abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Ulterior expunerii punctelor de vedere ale grupurilor parlamentare, plenul Senatului a fost suspendat pentru o pauză de consultări de 10 minute, propusă de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.