Tăriceanu despre viitorul ministru al Justiției: Mi-aș dori ca propunerea să aibă suportul politic al partidelor noastre

 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat luni că prim-ministrul are responsabilitatea desemnării viitorului ministru al Justiției, adăugând că și-ar dori ca propunerea să se bucure de suportul politic al ALDE și PSD.

„Nu discutăm chiar așa, ca să ne aflăm în treabă. Sigur că au fost niște nume care au fost evocate. Dar, aici, și eu și colegii mei de la ALDE și colegii mei de la PSD avem un rol până la urmă secundar. Rolul principal îi revine premierului care are responsabilitatea pentru desemnarea persoanei. (…) La modul în care se desfășoară relațiile noastre, nu e, după părerea mea, nevoie să facem uz de dreptul de veto. E o problemă, sigur, nu simplă, pe care sunt convins că prim-ministrul o va analiza, va cântări foarte bine și, în final, mi-aș dori foarte mult ca această propunere să aibă și suportul politic al partidelor noastre”, a spus Tăriceanu, întrebat dacă există o listă de propuneri pentru funcția de ministrul a Justiției și dacă ALDE va valida propunerea premierului sau are ‘drept de veto’.