Ce se întâmplă dacă renunți la consumul de pâine?

Pâinea este unul dintre alimentele consumate aproape zilnic. La nivel mondial, reprezintă 20% din aportul total de calorii. Dacă te gândești să renunți la consumul de pâine, trebuie să știi că părerile nutriționiștilor sunt împărțite.
Datorită conținutului de carbohidrați, pâinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentație. În cazul în care vrei să renunți la ea, este indicat să îți iei porția de carbohidrați din altă parte.

O lună de zile fără pâine
Nu te gândi că țesutul adipos de pe abdomen va dispărea ca prin minune. Primul efect resimțit este doza mare de energie și lipsa balonării.

Elimină apa din organism
Creierul are nevoie de carbohidrați, deoarece aceștia reprezintă sursa principală de energie. Dacă renunți definitiv la pâine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poți confrunta cu stări de amețeală, greață, insomnii.

Cerealele integrale, cea mai bună sursă de carbohidrați
Poți să înlocuiești pâinea cu cerealele integrale mai ales că grâul conține fibre și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totodată, ajută la menținerea sănătății vaselor sangvine.

Uită de constipație!
Lipsa pâinii reduce riscul de obezitate și boli cronice. Cerealele integrale sunt recomandate pentru reglarea scaunelor datorită conținutului de fibre.

Nivelul de zahăr din sânge este sub control
Carbohidrații din comerț cresc brusc nivelul de zahăr din sânge în momentul în care îi consumi. Pe de altă parte, aceștia scad la fel de brusc precum cresc, astfel că, în momentul în care te privezi de ei, activează anumite zone ale creierului și creează astfel dependență.
Consumul excesiv de pâine crește riscul bolilor de inimă
Pâinea albă, mâncată în cantitate mare, poate declanşa o serie de probleme la inimă şi chiar a diabetului zaharat de tip 2.

Sursa – clicksanatate.ro