MApN: 15 elevi militari de la Breaza participă la concursul de robotică ‘First Tech Challenge’

O echipă formată din 15 elevi ai Colegiului Militar Național „Dimitrie Cantemir” din Breaza vor participa la „First Tech Challenge”, competiția națională de robotică. La concurs participă echipe din 53 de licee din România, iar câștigătorii vor participa la „Global Robotics Championship” în Statele Unite ale Americii, la St. Louis, în luna aprilie.

„Cei mai tineri militari ai Armatei României sunt creativi și pasionați. Lucrează în echipă având un scop bine stabilit: realizarea unui robot programabil și comandat de la distanță. Este vorba despre o competiție ce le testează limitele gândirii, o competiție în care trebuie îmbinate la cel mai înalt nivel abilitățile fiecăruia din echipă, de la design, la programare și la proiectare”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis vineri AGERPRES.

Competiția se desfășoară sub formă de turneu între echipe formate din câte doi roboți. Echipele se realizează pe bază de alianțe. Acestea sunt formate din 10-12 persoane cu roluri foarte bine stabilite: patru proiectanți constructori, trei programatori, doi în domeniul marketing-ului, un specialist foto-video, un cronicar și un specialist în identificarea alianțelor.

„‘First Tech Challenge’ nu este o simplă competiție de robotică, este o ușă deschisă către creativitate, inovare și viitor. Le dorim succes elevilor Colegiului Militar Național ‘Dimitrie Cantemir’ din Breaza și de ce nu, să îi vedem în finala din Statele Unite ale Americii”, transmite MApN, potrivit comunicatului.