Atac la Londra: Poliția verifică dacă în atac au fost implicate și alte persoane

Poliția britanică este de părere că atacul de miercuri din Londra soldat cu patru morți și circa 40 de răniți are legătură cu terorismul islamic și verifică dacă nu cumva atacatorul a primit sprijin din partea altor persoane, a declarat joi ministrul apărării britanic, Michael Fallon, informează Reuters.

‘Poliția îl anchetează pe acest bărbat, pe asociații săi, de unde provenea’, a declarat Fallon la postul BBC Radio. Polițiștii ‘verifică în regim de urgență dacă au fost implicate și alte persoane. Ipoteza lor de lucru este că acesta (atacul — n.r.) are legătură cu terorismul islamic’ într-o oarecare formă.

La începutul după-amiezii de miercuri, un bărbat având barbă și îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.