Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în parteneriat cu Banca Comercială Română, oferă în perioada 19 martie – 1 aprilie 2017, programul intensiv “Advanced Topics in Bank Risk Management”, un eveniment unic care urmărește dezvoltarea competențelor masteranzilor în managementul riscului de credit și experimentarea lucrului într-o echipă multinațională.

Participanții la acest program sunt masteranzi din Argentina, Austria, Bulgaria, Georgia, Irak, Iran, Italia, Olanda, Polonia, Romania și Rusia, înrolați în cadrul programului de masterat Finance and Risk Management (FRM) sau în programele de studii ale universităților partenere în proiectul INTQUANT.

Evenimentul este organizat modular, cursurile și tutorialele oferite de Silviu Ursu, Alin Andrieș și Sorin Anton, profesori ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, fiind urmate de rezolvarea unui studiu de caz privind scoringul de credit, elaborat în mod special pentru acest eveniment de Cezar Chirilă, Supervizor al Biroului Modele de Rating și Parametri de Risc al Băncii Comerciale Române (BCR), membră a Erste Group.

În paralel cu desfășurarea acestui eveniment la Iași, 17 masteranzi ai programului Finance and Risk Management (FRM) participă, ca beneficiari ai unei mobilități pe termen scurt finanțată din bugetul proiectului INTQUANT, la un curs intensiv similar organizat de una dintre universitățile partenere din Viena, Bologna sau Katowice.

 

Proiectul INTQUANT – „Crearea unui semestru internațional pentru Programe de masterat în Finanțe cantitative” (www.quantitativefinance.eu) reprezintă un parteneriat strategic Erasmus+ în domeniul financiar și managementul riscului între patru instituții de referință din spațiul academic european – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC), Universitatea din Bologna (UNIBO), Universitatea de Științe Aplicate bfi Viena (UAS) și Universitatea de Economie din Katowice (UEK). INTQUANT are ca scop îmbunătățirea calității și atractivității mobilității internaționale a studenților în cadrul programelor de masterat în finanțe cantitative ale instituțiilor de învățământ superior implicate: Master in Finance and Risk Management – FRM (UAIC), Quantitative Finance – QF (UNIBO) și Quantitative Asset and Risk Management – ARIMA (UAS și UEK).

FRM este masteratul For Ready Minds al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, creat pentru profesioniștii aflați în căutarea competențelor analitice și de cercetare necesare unei cariere de succes în finanțe și managementul riscului.

FRM este primul program de masterat cu predare în limba engleză din Prima Universitate a României care oferă participanților oportunitatea de a obține diplomă dublă în finanțe, cu Universitatea din Groningen (2010), sau în managementul riscului, cu universitățile partenere INTQUANT (2015).

FRM este un program acreditat ARACIS, iar programele universităților partenere sunt acreditate internațional (AACSB, EQUIS) sau beneficiază de recunoașterea asociațiilor globale de referință în certificarea în finanțe și managementul riscului (CFA Institute și PRMIA).