Dragnea: Suntem solidari cu poporul egiptean și susținem eforturile de combatere a terorismului

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, și-a exprimat duminică seara, solidaritatea cu poporul egiptean, afirmând pe pagina sa de socializare că susține eforturile de combatere a fenomenului terorist, în oricare dintre formele sale.

Acesta a făcut un bilanț al săptămânii care se încheie, enumerând atacurile din Siria și Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, dar și decesul româncei rănite în atentatul de la Londra.

„Din păcate, nici în Duminica Floriilor, nu am fost cruțați de noi atacuri teroriste. Peste 40 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite în atacurile asupra bisericilor copte din localitățile Tanta și Alexandria din Egipt. Suntem solidari cu poporul egiptean și susținem eforturile de combatere a fenomenului terorist, în oricare dintre formele sale! Un bilanț tragic al acestei săptămâni: atacul cu arme chimice din Siria, atacul terorist din Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, iar astăzi, din nou, de două ori, atacuri teroriste în biserici, adică exact lăcașele care, prin definiție, sunt dedicate păcii… și, tot în săptămâna care se încheie, românca rănită în atentatul de la Londra a încetat din viață”, a afirmat Liviu Dragnea.

Două atacuri au avut loc duminică asupra a două biserici creștine din Egipt, soldate conform unui bilanț provizoriu, cu 36 de morți și peste o sută de răniți.

Ambele atacuri au fost revendicate de către Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

„Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta și Alexandria”, a anunțat agenția de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe rețelele de socializare.

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puțin în cazul celui de-al doilea atentat autoritățile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care și-a detonat centura explozivă.

Primul atac a vizat o biserică creștină coptă din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, bilanțul victimelor fiind până în prezent de 25 de morți și 78 de răniți.

Al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creștine Sfântul Marcu din orașul Alexandria, ultimul bilanț al victimelor fiind de 11 morți și 35 de răniți. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică și a plecat de acolo cu puțin timp înaintea deflagrației.

Aceste atentate asupra bisericilor creștine din Egipt survin cu trei săptămâni înaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în această țară.