Donald Trump și noul președinte sud-coreean doresc să coopereze, Moon a acceptat o invitație la Casa Albă

Președintele american Donald Trump și noul președinte sud-coreean Moon Jae-In au discutat miercuri la telefon pentru prima dată și au fost de acord să coopereze strâns pentru rezolvarea crizei nucleare nord-coreene, relatează Reuters.

Trump i-a spus lui Moon că problema nucleară nord-coreeană este o chestiune complicată, însă poate fi rezolvată, a informat președinția sud-coreeană.

Administrația prezidențială de la Washington a precizat că Trump l-a invitat pe Moon la Casa Albă în viitorul apropiat, iar acesta a acceptat, transmite Xinhua.

Moon Jae-In a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate marți în Coreea de Sud, pentru a o înlocui pe fosta președintă Park Geun-Hye, aflată în centrul unui enorm scandal de corupție.

Noul președinte a militat în timpul campaniei electorale pentru o atitudine mai conciliantă față de Phenian. El s-a declarat pregătit să se deplaseze în Coreea de Nord, „dacă sunt întrunite condițiile”.

Tensiunile sunt mai mari ca niciodată în peninsula coreeană. Phenianul a efectuat de la începutul anului 2016 două teste nucleare și mai multe teste cu rachete. Moon Jae-In, favorabil unei forme de dialog cu Coreea de Nord, a declarat că va depune eforturi pentru pace.