Crucea Roșie din România: Viața a milioane de persoane depinde de existența stocului de sânge

Directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Silviu Lefter, a afirmat, miercuri, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, că este nevoie ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că tot timpul este nevoie de sânge.

„Dezastrele se pot întâmpla oricând și atunci viața a milioane de persoane depinde de existența stocului de sânge din depozitele centrelor de transfuzie sanguină. Este vital ca acest stoc de sânge să fie acoperitor înainte de apărea o situație de urgență și acest lucru se poate realiza cu implicarea fiecăruia dintre noi, donând cu regularitate sânge”, a declarat Silviu Lefter.

El a subliniat că, în general, românii dau dovadă de solidaritate într-o situație de dezastru, dar aceștia trebuie să înțeleagă că donarea de sânge nu face rău, face bine organismului și este bine să vină să doneze sânge.

Silviu Lefter a fost prezent la Piața Universității, unde a avut loc o campanie de donare de sânge cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.