Breaking News

DATUL LA GIOALELE PARTIDULUI

Distrugătorul sau buldozerul. Piromanul sau incendiatorul. Pârjolul sau înghițirea pământului.  Bun sau rău. Lumină sau întuneric. A fi sau a nu fi. A avea sau a nu avea. Ieșirea din anonimat este pregătită să nască monștri, cum și  din lumina puternică a omului public se ridică pe umerii acestuia monștri. Ajungem să fim o țară de monștri. O țară în care nu mai este sigur nimic, nici să ții cu unii sau cu alții, nici să te încrezi în unii sau în alții. O țară dezechilibrată, gata oricând să se prăbușească de la etajul zece sau să fie absorbită pur și simplu de un subsol de tip prăpastie. Prăbușire sau implozie. Nimic nu mai este sigur, nimic  nu mai contează să fie adjudecat în nume propriu. Toți sunt ținuți  în poziția ”cu mâinile sus!” Nu se știe cine se ascunde în spatele nostru sau în fața noastră. Nu știm de unde va veni lovitura, așa cum suntem la fel de siguri că lovitura va fi fulgerătoare, neiertătoare, nimicitoare.

Putem să ne considerăm deja loviți năucitor de realitatea din imediata noastră apropiere, fie că suntem vinovați sau pur și simplu pentru că ne-a prins clipa nefastă și rea, de a fi la un timp nepotrivit într-un loc nepotrivit.

Ironia sorții ne aduce în cel mai penibil moment, de care ne-am tot ferit, chiar dacă imaginația, din ce în ce mai creativă a românului pus față în față cu imposibilul și incredibilul, încearcă să ne ofere calea liberă a înțelegerii destinului celor condamnați să fie la dispoziția cetățeanului, din perspectiva celui care servește și nicidecum a celui care se servește!

Nu are dreptate Liviu Dragnea, atunci când a declanșat parodia în care nu el sau Sorin Grindeanu au de pierdut, cât mai ales poporul, în numele căruia s-au învățat alții să vorbească.

Nu are dreptate nici ”rezistența” celor care s-au agățat cu degetele de ușa Guvernului, ușă ce riscă să fie izbită de același Liviu Dragnea et.comp. majorității covârșitoare a pesediștilor. Urletul, ce va fi astfel produs, nu este nici a lui Dragnea, nici a lui Grindeanu, ci pur și simplu este strigătul de durere al românilor uimiți și greu de deșteptat într-o realitate în  are  nu mai există acel sistem axiologic care are ca misiune ordonarea faptelor după valoarea acestora cu care intervin în viața de zi cu zi.

Într-o astfel de situație, în care cei doi au dus țara, este necesară o măsură radicală, de tip deșteaptă-te române! O poziție tranșantă în care și Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu să facă un pas în lateral, astfel încât, să fie posibilă luarea oalei care clocotește de pe foc!

Nu poate fi câștigător nici Liviu Dragnea și nici Sorin Grindeanu. În spatele acestora a fost destructurat PSD, partidul care și-a asumat guvernarea țării în perioada  2016-2020, dar și cariera politică a celor care ”îl ajută” astăzi pe Sorin Grindeanu, inclusiv Victor Ponta.

Fostul prim ministru a avut o serie de lovituri sub centură greu de explicat, așa cum greu de explicat sunt gesturile lui Liviu Dragnea în momentul în care confundă partidul cu personalul de întreținere de la el din curte. Realitatea devine din ce în ce mai complicată atâta timp cât ea reflectă postura unui PSD care își mănâncă deja copiii! Nu mai vorbim despre cine câștigă și cine pierde, atâta timp cât, în acest caz, nu câștigă nimeni, iar de pierdut pierde toată lumea. În timp ce pesediștii se taie în piețele publice, pregătindu-se de măcelul din plenul Parlamentului, celălalt partid, se pare că, a reușit să fie smuls din brațele incertitudinii! PNL a ieșit la suprafață cu Ludovic Orban la timonă. Evident că, altfel nu se putea, atâta timp cât contracandidaţii săi au fost Bușoi și Cataramă, nume greu de memorat în această importantă funcție politică de soarta căreia depinde pasul înainte!

Faptul că, Ludovic Orban a reînceput din nou să strige (așa cum urla în timpul campaniei prezidențiale pentru Klaus Iohannis) ne spune că nu va avea un viitor luminos în fruntea partidului, el fiind doar un compromis al PNL de etapă, adevăratul lider care îl merită liberalii încă nu a ieșit din casă. Încă mai învață sau poate că încă nu a fost născut.

Oricum, cu PSD la putere nu ne plictisim, deci nu vom sesiza această lipsă, cândva considerată a fi fundamentală. Pe cât de penibilă este realitatea din calendar, pe atât de penibilă a ajuns să fie moțiunea de cenzură, cu ajutorul căreia PSD încearcă să-și dea singur la gioale, pentru a-l scăpa pe Sorin Grindeanu din brațele partidului.

ADI CRISTI