Tomac a părăsit Biroul permanent în semn de protest față de agenda audierilor miniștrilor noului Cabinet

Liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, a părăsit miercuri ședința Birourilor permanente reunite în semn de protest față de agenda audierilor miniștrilor noului Cabinet, susținând că „PSD manifestă dispreț față de instituția guvernamentală și bagă pumnul în gură Opoziției”.

„Am decis să părăsesc lucrările Biroului permanent din aceasta după-amiază, în semn de protest față de modul cum este pregătită pentru ziua de mâine agenda Parlamentului. Mi se pare inadmisibil cât dispreț poate manifesta PSD față de această instituție și față de instituția Guvernului pentru că audierile în ceea ce privește Cabinetul vor începe de la 8,00, iar fiecare ministru va fi ascultat și audiat în același timp, timp de 30 de minute. Este inadmisibil un astfel de comportament, îl condamnăm cu fermitate și mi se pare că deja practicile proaste din PSD sunt transferate în totalitate în sânul statului român. (…) Este inadmisibil ca nouă, celor din Opoziție, să ni se pună printr-un astfel de program pumnul în gură. (…) Vom avea la dispoziție un minut să punem întrebări. (…) E o mascaradă ceea ce se va întâmpla mâine în Parlament la audierile miniștrilor din Cabinetul Tudose”, a afirmat Tomac, într-o declarație de presă la Palatul Parlamentului.

El a anunțat că parlamentarii PMP vor fi prezenți la audieri și la plenul reunit de joi, unde vor vota împotriva Guvernului.

„Vom prezenta nivelul de realizări pe care îl au, pentru că mulți dintre miniștri se regăsesc în noul Cabinet și, prin urmare, vom participa și la audieri și în plen și în mod clar vom vota împotriva Guvernului. Este un guvern nepregătit și are un program nerealist”, a arătat Tomac.