Tulcea: ‘Enisala Castelfest 2017’ – festival multicultural organizat în weekend

 

Enisala, singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce desfășurate pe teritoriul Dobrogei, va fi în acest weekend gazda festivalului multicultural ‘Enisala Castelfest 2017’, artiști de notorietate națională și internațională confirmând prezența la eveniment, au informat vineri organizatorii manifestării.

”Astfel, sâmbăta și duminica aceasta, numeroși artiști din sfera muzicii naționale și internaționale și-au anunțat prezența pentru a-i încânta pe turiștii spectatori cu momente artistice memorabile. Programul celor două zile cuprinde activități variate, atractive publicului de toate categoriile de vârstă. Pe lângă parcul de distracții amplasat în orășelul cu iz medieval, vizitatorii vor fi întâmpinați cu numeroase jocuri interactive, concursuri, ateliere creative de pictură pe scuturi, de olărit, pielărie, teatru și lupte medievale, concerte de cea mai bună calitate, celebrate, la final, cu un foc de artificii spectaculos”, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În prima zi a festivalului, Cetatea Enisala își va deschide porțile încă de la primele ore ale dimineții, fiind organizate jocuri și concursuri interactive, prezentate și animate de MC Nino, iar muzica mixată de DJ Adi Tudor va întreține tonul distracției până la ora 14,00, când pe scenă vor urca numeroase ansambluri artistice multietnice specifice zonei dobrogene.

Începând cu ora 19,00 și până la ora 23,00, entuziasmul spectatorilor de a asculta live cele mai frumoase melodii ale artiștilor legendari U2, Bon Jovi sau Queen va fi recompensat pe măsura așteptărilor prin concertele trupelor tribut internaționale Zen Garden, New Jersey și Queen Legend.

De asemenea, artiști și trupe autohtone precum Radu Captari, Accuarella Band și Direcția 5 vor evolua în cea de a doua zi a festivalului, oferindu-le spectatorilor concerte de excepție.

”Acestei zile pline de spectacol și culoare i se alătură și faimoasa orchestră Zuralia, formată din 11 muzicieni experimentați, recunoscuți atât pe plan local, cât și la nivel internațional. Fără doar și poate, Zuralia Orchestra va revigora atmosfera estivală printr-un concert de proporții, menit să readucă în prim plan rezultatul excelent al fuziunii muzicale obținut între folclorul românesc și muzica autentică gipsy cu influențe de jazz, reggae sau latino”, se menționează în comunicat.

Accesul publicului la ”Enisala Castelfest 2017” este gratuit.

Festivalul de la Enisala este organizat sub patronajul Consiliului Județean Tulcea, Centrului Cultural Jean Bart și Asociației Culturale Spectaculis.